Korfák

Korfák

Niger és Görögország korfájának összehasonlítása

2022. január 03. - Korfák

Niger és Görögország korfája ránézésre is megmondható, hogy nagyon különböző. Niger korfájának az alakja piramis, ami az ország fiatal társadalmára utal, míg Görögország korfájáról leolvasható, hogy inkább urna vagy hagyma alakú. Ez arra utal, hogy az ország inkább elöregedő ezért több az középkorú és idős ember. A koronkénti nemi eloszlás hasonlóan nem sokban különbözik, nincs olyan nagyobb és észrevehető eltérés, amit érdemes lenne kiemelni. 
Ami nagyon sokban különbözik a két ország között az a népesség teljes száma. Nigerben a 2019-es adatok szerint 23 310 718 ember élt, míg Görögországban ez a szám mindössze 10 473 452. Ez az országok területének nagyságbeli és kulturális különbségeinek tudható be.

 

Az alábbi képen Európai országok korfái láthatóak. Ezek nagyon hasonlóak egymáshoz. Jellemző rájuk az urna alak, ami az elöregedő társadalmaknak a magyarázata. Látható, hogy Görögország is ezekhez az európai országokhoz hasonló, míg Niger teljesen eltér. Ez az országok elhelyezkedésének, kulturális különbségének, földrajzi, időjárási, méretbeli eltéréseinek tudható be. unnamed.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korfak.blog.hu/api/trackback/id/tr7216783202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása